Ιστορικό Δράσεων

 

         Δράσεις Συλλόγου Ψυχολόγων Ρεθύμνου 2021

 • Για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά πραγματοποιήθηκαν οι μηνιαίες ψυχο-εκπαιδευτικές και υποστηρικτικές συναντήσεις με την ομάδα του συλλόγου Ρευματοπαθών Κρήτης-Παράρτημα Ρεθύμνου, με εθελόντρια συντονίστρια την ψυχολόγο Καίτη Ζαχείλα. Οι συναντήσεις γίνονταν διαδικτυακά κατά την διάρκεια των αποκλεισμών (καραντίνας), αλλά απο τον Σεπτέμβριο 2021 επανήρθαν σε δια ζώσης συναθροίσεις, μέχρι τυχόν νεώτερων οδηγιών.
 • Κατόπιν της σύμφωνης γνώμης και την προσυπογραφή όλων των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου του Σ.Ψ.Ρ. στις 22 Μαρτίου 2021 στάλθηκε στα μέλη του ΣΨΡ το προς υπογραφή αίτημα για τη δημιουργία Νομικού Προσώπου Δημοσίου Δικαίου Ψυχολόγων Ελλάδος. Η πρωτοβουλία για την σύσταση οργανώθηκε από ανεξάρτητη ομάδα συναδέλφων. Οι βασικές λειτουργίες του ΝΠΔΔ, θα σχετίζονται με την αποκλειστική και ενιαία εκπροσώπηση, την ενεργή κοινωνική παρουσία, την δυνατότητα επιμόρφωσης και την προάσπιση των δικαιωμάτων των Ψυχολόγων. Το αίτημα συγκέντρωσε πάνω απο 2000 υπογραφές και υποστηρίχθηκε απο εκπροσώπους όλων τον εκπαιδευτικών βαθμίδων , καθώς και καθηγητών πανεπιστημιακών τμημάτων ψυχολογίας.
 • Αποστολή ολοκληρωμένης πρότασης στο Υπουργείο Υγείας στις 14 Μαίου 2021, με αφορμή την επικείμενη απόφαση Υπουργείου Υγείας για τις ειδικότητες στην ψυχολογία. Στόχος της πρότασης είναι το να δίδεται απο εδώ και στο εξής ισότιμη δυνατότητα σε κάθε επιστήμονα ψυχολόγο για μεταπτυχιακή εκπαίδευση διετούς φοίτησης, μέσω της ελεύθερης πρόσβασης σε αυτή, καθώς και της αμειβόμενης εποπτευόμενης απασχόλησης για την απόκτηση επαρκούς θεωρητικής και πρακτικής κατάρτισης σε καθε αντικείμενο μεταπτυχιακής ειδίκευσης. Συντάκτης της πρότασης, η οποία υποστηρίχθηκε σύσσωμα απο τον Σ.Ψ.Ρ. ήταν ο συνάδελφος και μέλος του συλλόγου Μανώλης Ζερβουδάκης. Υπήρξε άμεση συνεργασία κ πλήρης στήριξη από τους συνυπογράφοντες Συλλόγους Ψυχολόγων Χίου και Κέρκυρας.
 • Ο Σ.Ψ.Ρ., ως μέλος του ΚΟΙΣΠΕ “Αρωδαμός” του Κέντρου Ψυχικής Υγείας Ρεθύμνου, συμμετείχε στην ετήσια Γενική Συνέλευσή του, με εκπρόσωπο την ψυχολόγο Καίτη Ζαχείλα. Η συνέλευση πραγματοποιήθηκε ταυτόχρονα δια ζώσης και διαδικτυακά στις 4 Αυγούστου 2021.
 • Τα μέλη του συλλόγου ενημερώνονταν συστηματικά καθ όλη τη διάρκεια του έτους, για κάθε νέα νομοθετική ρύθμιση σε σχέση με τα μέτρα προφύλαξης λόγω Covid. Αυτές αφορούσαν τοσο τον εκάστοτε επιτρεπόμενο τρόπο λειτουργίας των ιδιωτικών γραφείων και τις προϋποθέσεις για την διεξαγωγή συνεδρίας με φυσική παρουσία, όσο και την σημαντικότητα του εμβολιασμού ως μέσο πρόληψης και προστασίας.

       Δράσεις Συλλόγου Ψυχολόγων Ρεθύμνου 2020

 • Συνεχίστηκαν οι μηνιαίες ψυχο-εκπαιδευτικές και υποστηρικτικές συναντήσεις με την ομάδα του συλλόγου Ρευματοπαθών Κρήτης-παράρτημα Ρεθύμνου, για τρίτη συνεχόμενη χρονιά,  με  εθελόντρια συντονίστρια την ψυχολόγο Καίτη Ζαχείλα. Οι συναντήσεις δεν σταμάτησαν ούτε  κατά την διάρκεια των  αποκλεισμών  (καραντίνας), αλλά μεταφέρθηκαν σε διαδικτυακούς ιστοχώρους συναντήσεων
 • Ανταποκρινόμενος στο αίτημα της κοινωνικής υπηρεσίας του Δήμου Ρεθύμνου, ο Σύλλογος μας απευθύνθηκε στα μέλη του και κατάρτισε κατάλογο εθελοντών ψυχολόγων, για την βοήθεια των δημοτών στην αντιμετώπιση των δύσκολων συνθηκών της πανδημίας του COVID-19. Συνολικά 16 μέλη μας δήλωσαν την εθελοντική τους παρουσία. 

 • Δημιουργία οδηγού πρακτικών για την ψυχολογική διαχείριση του άγχους και του πανικού, λόγω της πανδημίας του COVID-19 και ανάρτηση-διάχυση αυτού στον τοπικό τύπο, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και στην ιστοσελίδα του συλλόγου με στόχο την συναισθηματική υποστήριξη και ενημέρωση του τοπικού πληθυσμού.
 • Ενημέρωση των μελών του συλλόγου σε σχέση με την ορθή χρήση της οδηγίας αναφορικά με την Βεβαίωση Μετακίνησης Πολιτών σε ψυχολόγο. Παρότρυνση των μελών για αξιοποίηση των συνεδριών τηλεδιάσκεψης ως μέσο πρόληψης και προστασίας ενάντια στον COVID-19 και έμφαση στην τήρηση των μέτρων υγιεινής, όταν αυτό δεν είναι εφικτό.
 • Τα μέλη του συλλόγου ενημερώθηκαν για την παροχή της έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης του κλάδου μας λόγω COVID-19, ενώ παράλληλα αποφασίστηκε η παροχή έκπτωσης κατά την πραγματοποίηση σεμιναρίων και εκπαιδεύσεων σε συνεννόηση με τον εκάστοτε εκπαιδευτή, για τα μέλη του συλλόγου που θα είναι ταμιακώς ενήμερα.
 • Ολοκλήρωση του δεύτερου επιπέδου εκπαίδευσης Core Skills Training (4ο σαβ/κο) στην Συγκινησιακά Εστιασμένη Θεραπεία Ζεύγους (EFT), με εκπαιδεύτρια την κα Πολυχρόνη Κυριακή Θεραπεύτρια/Επόπτρια και Εκπαιδεύτρια στη Συγκινησιακά Εστιασμένη Θεραπεία Ζεύγους. Η εκπαίδευση διεξάχθηκε μέσω zoom στις 17/06/2020 και στις 27/06/2020 (14 ώρες) από 10:00 π.μ. έως 17:00μ.μ..
 • Ο Σ.Ψ.Ρ., ως μέλος του ΚΟΙΣΠΕ “Αρωδαμός” του Κέντρου Ψυχικής Υγείας Ρεθύμνου, συμμετείχε στην ετήσια Γενική Συνέλευσή του, με εκπρόσωπο την  ψυχολόγο Καίτη Ζαχείλα, η οποία έγινε διαδικτυακά στις 27 Ιουλίου και στις 3 Αυγούστου 2020.
 • Πραγματοποίηση σεμιναρίου με θέμα “Εισαγωγή στο Σύνθετο Τράυμα” και εκπαιδεύτρια την Dr Ματθαία Σπαθαράκη, Κλινική Ψυχολόγο (Msc,GZ), Psychotherapist BOP,CRM therapist, EMDR Europe Practitioner και Consultant. Το σεμινάριο πραγματοποιήθηκε στις 04/10/2020 και ώρες 10:00-18:00, στην Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων του Κέντρου Νέων Δήμου Ρεθύμνου.

     Δράσεις Συλλόγου Ψυχολόγων Ρεθύμνου 2018-2019

 • Πραγματοποίηση σεμιναρίου με θέμα: «Σωματοκεντρικές τεχνικές πάνω σε αγχώδεις διαταραχές». Εισηγήτρια του σεμιναρίου ήταν η Dr. Ματθαία Σπαθαράκη, Κλινική Ψυχολόγος (Msc, GZ), Psychotherapist BOP, CRM therapist και EMDR Europe Practitioner & Consultant.  Το σεμινάριο έλαβε χώρα στις 26 Ιανουαρίου 2019 από 10:00 π.μ. έως 18:00 μ.μ. στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Κέντρου Νέων Δήμου Ρεθύμνου.
 • Παρουσίαση εισήγησης με θέμα «Υγιής γήρανση» στο Κ.Η.Φ.Η  Ρεθύμνου, συζήτηση και ατομικές παρεμβάσεις στα μέλη του ΚΗΦΗ που είχαν εκδηλώσει ενδιαφέρον, στις 5/2/2019  από τους ψυχολόγους κα Διονυσία Κρουσταλλάκη, κα Καίτη Ζαχείλα και κ. Βασίλη Βασιλάκη εκ μέρους της Εταιρείας Αλτσχάιμερ Ρεθύμνου και του Συλλόγου Ψυχολόγων Ρεθύμνου.
 • Στα πλαίσια των «Δράσεων στα Χωριά» πραγματοποιήθηκε ομιλία από τον ψυχολόγο κ. Γιώργο Παραδείση με θέμα: «Ο κόσμος μέσα από τα μάτια ενός παιδιού. Πως μπορούμε να επικοινωνούμε αποτελεσματικότερα σε κάθε ηλικία». Η ομιλία έγινε το Φεβρουάριο του 2019 στα πλαίσια της λειτουργίας της σχολής γονέων του Πολιτιστικού και Κοινωνικού Κέντρου Αμαρίου «Ο Άγιος Νεκτάριος».
 • Πραγματοποίηση του πρώτου επιπέδου εκπαίδευσης Externship στην Συγκινησιακά Εστιασμένη Θεραπεία Ζεύγους-Emotionally Focused Therapy (EFT), με εκπαιδεύτρια την κα Κυριακή Πολυχρόνη Θεραπεύτρια/Επόπτρια & Εκπαιδεύτρια στη Συγκινησιακά Εστιασμένη Θεραπεία Ζεύγους. Η εκπαίδευση διεξάχθηκε από 15/03/19 έως 17/03/19 (30 ώρες) στο Πολιτιστικό Κέντρο «Ξενία».
 • Στα πλαίσια της λειτουργίας της σχολής γονέων του Πολιτιστικού και Κοινωνικού Κέντρου Αμαρίου «Ο Άγιος Νεκτάριος» πραγματοποιήθηκε ομιλία-συζήτηση με θέμα «Επικοινωνία Γονέων-Παιδιών: συναισθηματική νοημοσύνη και όρια στην οικογένεια» με εισηγητές τους ψυχολόγους κ. Γιώργο Κανδύλη και κα Θεώνη Αθανασοπούλου. Η ομιλία πραγματοποιήθηκε στις 23/03/2019 στο Φουρφουρά Αμαρίου.
 • Πραγματοποίηση ομιλίας συζήτησης με θέμα «Παιδί, νέες τεχνολογίες και διαδίκτυο» στο Δημοτικό Σχολείο Ρουσοσπιτίου ύστερα από αίτημα του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου. Η εκδήλωση έλαβε χώρα στις 27/03/2019 από τους ψυχολόγους-εισηγητές κο Γιώργο Κανδύλη και κα Θεώνη Αθανασοπούλου.
 • Κατόπιν αιτήματος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικό Σχολείου Γερανίου πραγματοποιήθηκε ομιλία –συζήτηση στις 13/04/2019 ύστερα από την προβολή της ταινίας «Κάθε παιδί είναι ξεχωριστό». Τη συζήτηση συντόνισαν οι ψυχολόγοι κος Γιώργος Κανδύλης και κα Θεώνη Αθανασοπούλου.
 • Πραγματοποίηση Τακτικής Συνέλευσης στις 7/5/2019 κατά την οποία το Δ.Σ και μέλη του Σ.Ψ.Ρ αποφάσισαν ομόφωνα ότι ως Σύλλογος θα κινηθούμε παράλληλα με τις αποφάσεις του Πανελληνίου Συλλόγου Λογοθεραπευτών και του Πανελληνίου Συλλόγου Εργοθεραπευτών σύμφωνα με τις οποίες: «Δεν δεχόμαστε εγγραφή-πιστοποίηση ως χρήστες της πλατφόρμας παροχών του ΕΟΠΥΥ που αναφέρεται στην ανακοίνωσή του με θέμα την εκτέλεση της ηλεκτρονικής γνωμάτευσης Ειδικής Αγωγής (18/4/2019)».
 • Συμμετοχή, με μικρή εισήγηση σε σχέση με το έργο του ψυχολόγου και τους σκοπούς του Σ.Ψ.Ρ., από την ψυχολόγο κ. Καίτη Ζαχείλα, αντιπρόεδρο του Σ.Ψ.Ρ., στην εσπερίδα του Συλλόγου Ρευματοπαθών Κρήτης, με θέμα «Η Συναπόφαση στην Θεραπεία», που διεξήχθη στις 5/6/2019, σε ξενοδοχείο της πόλης μας.
 • Στα πλαίσια των «Δράσεων στα Χωριά» πραγματοποιήθηκε ομιλία-συζήτηση ύστερα από αίτημα του Πολιτιστικού Συλλόγου Μαλακίου με θέμα «Συναισθηματική Νοημοσύνη και όρια στην οικογένεια» από τους ψυχολόγους κο Γιώργο Κανδύλη και κα Θεώνη Αθανασοπούλου. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στις 23/06/2019 στην αίθουσα του Πολιτιστικού Συλλόγου.
 • Πραγματοποίηση του δεύτερου επιπέδου εκπαίδευσης Core Skills Training (1o και 2o σαβ/κο) στην Συγκινησιακά Εστιασμένη Θεραπεία Ζεύγους ( EFT), με εκπαιδεύτρια την κα Πολυχρόνη Κυριακή Θεραπεύτρια/Επόπτρια & Εκπαιδεύτρια στη Συγκινησιακά Εστιασμένη Θεραπεία Ζεύγους. Διεξάχθηκε 01/06/19-02/06/19 και 19/10/19-20/10/19 από 10;00 π.μ έως 17:00μ.μ. στο Πολιτιστικό Κέντρο «Ξενία».

      Δράσεις Συλλόγου Ψυχολόγων Ρεθύμνου 2017-2018

 • Εκπροσώπηση του συλλόγου στο Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων (Κ.Η.Φ.Η.) Περάματος στις 29/03/2017, από την πρόεδρο του Συλλόγου Ψυχολόγων Ρεθύμνου, Ψυχολόγο Μsc, κα. Θεώνη Αθανασοπούλου με σκοπό την ενημέρωση/συζήτηση με θέμα: “Διαχείριση του Άγχους στην Τρίτη Ηλικία”.
 • Διοργάνωση του 5ου διήμερου στη Σωματοκεντρική Ψυχοθεραπεία με θέμα: «Χοροθεραπεία και Κινησιοθεραπεία στη Σωματοκεντρική Ψυχοθεραπεία» και εκπαιδεύτρια την Dr. Ματθαία Σπαθαράκη, Κλινική Ψυχολόγο (Msc,GZ), Psychotherapist BOP, CRM therapist, EMDR Europe Practitioner και Consultant. Το σεμινάριο πραγματοποιήθηκε στις 30/09/2017 και 01/10/ 2017 (10:00 -18:00), στο Κέντρο Νέων Δήμου Ρεθύμνου.
 • Γνωριμία του Δ.Σ. και μελών του συλλόγου, με τον πρόεδρο του Συλλόγου Ψυχολόγων Χανίων, κ. Ιωάννη Λύκο και μέλη του Δ.Σ. Σ.Ψ.Χ. στις 19/11/2017.
 • Πραγματοποιήση συνάντησης χοροθεραπείας/κινησιοθεραπείας με βάση τη μέθοδο “Authentic Movement”, σε συνεργασία με την εκπαιδεύτρια Dr. Ματθαία Σπαθαράκη, Κλινική Ψυχολόγο (Msc,GZ), Psychotherapist BOP, CRM therapist, EMDR Europe Practitioner και Consultant. Το σεμινάριο πραγματοποιήθηκε στις 28 /01/ 2018 (13:00 – 17:00), στο Ρέθυμνο.
 • Παρουσίαση του ψυχοπαιδαγωγικού Μοντέλου “Friend’s Play” για αναπτυξιακές διαταραχές, asperger και την καλλιέργεια κοινωνικών δεξιοτήτων σε παιδιά και εφήβους. Εισηγήτρια ήταν η κα. Νατάσα Γιάννακα Δρ. Κλινικής Ψυχολογίας & Ψυχοπαθολογίας παιδιού, Πανεπιστήμιο Paris V, Sorbonne. Η επιστημονική ημερίδα πραγματοποιήθηκε στις 03/03/2018 (11:00-13:00) στο Κέντρο Νέων Δήμου Ρεθύμνου και ήταν ανοιχτή προς το κοινό.
 • Πραγματοποίηση ανοιχτής εισήγησης με θέμα: “Συμπεριφορές Εξάρτησης από το Διαδίκτυο, Ηλεκτρονικός Σχολικός Εκφοβισμός, ο Ρόλος της Οικογένειας και του Σχολείου”. Ομιλητής ήταν ο κ. Γιώργος Κορμάς, εκπρόσωπος του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου ΙΤΕ, Υπεύθυνος Γραμμής Βοήθειας ΕΚΑΔ-ΙΤΕ & Συντονιστής προγράμματος Ψυχική Υγεία κ Διαδίκτυο ΕΚΠΑ. Η ομιλία/συζήτηση πραγματοποιήθηκε στις 21/04/2018 στο Κέντρο Νέων Δήμου Ρεθύμνου.
 • Έναρξη -Μάιος 2018- μηνιαίων συναντήσεων με ομάδα του Συλλόγου Ρευματοπαθών Κρήτης -Παράρτημα Ρεθύμνου κατόπιν αιτήματος τους προς τον Σύλλογο Ψυχολόγων Ρεθύμνου. Συντονίστρια της ομάδας είναι η κα. Καίτη Ζαχείλα ψυχολόγος, αντιπρόεδρος του Σ.Ψ.Ρ. Η δραστηριότητα συνεχίζεται μέχρι σήμερα.
 • Παρουσίαση του Συλλόγου Ψυχολόγων Ρεθύμνου (ιστορικό, δημιουργία, σκοποί-στόχοι, δράσεις) στις 10/05/2018 από την πρόεδρο του συλλόγου κα. Θεώνη Αθανασοπούλου, με αφορμή την αναδημοσίευση του άρθρου για τις «Δράσεις στα Χωριά», στο Studio Ρέθυμνο 9.80 και συγκεκριμένα στην ραδιοφωνική εκπομπή του Κ.Ψ.Υ. Ρεθύμνου “Η ζωή είναι ωραία”.
 • Διοργάνωση, σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο του χωριού Κάστελλος, ομιλίας/συζήτησης με θέμα: «Όρια στην Οικογένεια: Επικοινωνία Γονέων-Παιδιών” και εισηγητή τον κ. Κανδύλη Γιώργο, Ψυχολόγο MSc, Συστημικό Ψυχοθεραπευτή. Η ομιλία πραγματοποιήθηκε στις 03/06/2018 (19:00) στον Πολιτιστικό Σύλλογο Κάστελλου. Η συνεργασία δημιουργήθηκε στο πλαίσιο των “Δράσεων στα Χωριά”, μιας εθελοντικής πρωτοβουλίας του Συλλόγου Ψυχολόγων Ρεθύμνου.
 • Πραγματοποιήση δεύτερης συνάντησης χοροθεραπείας/κινησιοθεραπείας με βάση τη μέθοδο “Authentic Movement”, σε συνεργασία με την εκπαιδεύτρια Dr. Ματθαία Σπαθαράκη, Κλινική Ψυχολόγο (Msc,GZ),Psychotherapist BOP, CRM therapist, EMDR Europe Practitioner και Consultant. Το σεμινάριο πραγματοποιήθηκε στις 30/11 2018 (11:00 – 15:00), στο Ρέθυμνο.
 • Συμμετοχή στις 25/10/2018, στην Ραδιοφωνική Εκπομπή ((9,80): “Παιδεία-Υγεία-Πολιτισμός” , όπου έγινε ενημέρωση από την κα. Καίτη Ζαχείλα, αντιπρόεδρο του Σ.Ψ.Ρ. για τον Σύλλογο Ψυχολόγων Ρεθύμνου, καθώς και για την επερχόμενη εσπερίδα του “Σπάζουμε τα Ταμπού: O Ψυχολόγος Σήμερα”.
 • Διεξαγωγή ενημερωτικής εσπερίδας/συζήτησης, με τίτλο “Σπάζουμε τα Ταμπού: O Ψυχολόγος Σήμερα” και στόχο την ουσιαστική γνωριμία με τον ρόλο του ψυχολόγου στη σύγχρονη εποχή. Η θεματολογία της εσπερίδας ήταν ευρεία, καλύπτοντας όλες τις ηλικιακές ομάδες. Ομιλητές με σειρά παρουσίασης ήταν τα μέλη του συλλόγου, Θέωνη Αθανασοπούλου, Καίτη Ζαχείλα, Πανωραία Γκάμαρη, Αργυρούλα Καλαιτζάκη, Τσουρά Βασιλική, Βασιλάκης Βασίλης, και Σκούφου Μαρία. Η εσπερίδα πραγματοποιήθηκε στο «Σπίτι του Πολιτισμού» Δήμου Ρεθύμνου, στις 31/10/2018 και ήταν ανοιχτή προς το κοινό.
 • Γνωριμία του Δ.Σ. και μελών του συλλόγου, με τον πρόεδρο του Συλλόγου Ψυχολόγων Χίου, κ. Μανώλη Κουκούλη, στις 05/11/2018.
 • Πραγματοποίηση ανοιχτής ημερίδας για την Διαταραχή Ελλειμματικής Προσοχής και Υπερκινητικότητας (ΔΕΠ/Υ) σε συνδιοργάνωση του Σ.Ψ.Ρ. με την πρόεδρο της ADHD Hellas κα. Χριστίνα Γεωργιάδου και τίτλο « Η ΔΕΠ/Υ από την Παιδική στην Ενήλικη Ζωή». Η ημερίδα πραγματοποιήθηκε στις 11/11/2018 (9:00 έως 2:00) στον πολιτιστικό χώρο “Ξενία”, υπό την αιγίδα της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ρεθύμνου.
 • Παρέμβαση στις 18/12/2018 στο Κ.Η.Φ.Η. Περάματος από τις ψυχολόγους κα. Διονυσία Κρουσταλλάκη και κα. Καίτη Ζαχείλα εκ μέρους της Εταιρείας Αλτσχαιμέρ Ρεθύμνου και του Συλλόγου Ψυχολόγων Ρεθύμνου.

  Δράσεις Συλλόγου Ψυχολόγων Ρεθύμνου 2013-2016

 • Πραγματοποίηση σεμιναρίου από τον κο Νέστορος Ιωάννη Καθηγητή Κλινικής Ψυχολογίας και ψυχοθεραπευτή, στις 16/05/2013, ημέρα Πέμπτη και ώρα 21:00 με 23:00 με θέμα «Η προσέγγιση των αγχωδών διαταραχών με την συνθετική ψυχοθεραπεία».
 • Πραγματοποίηση σεμιναρίου την Τετάρτη 22 Μαΐου 2013 και ώρα 17:30 – 20:30 με θέμα «Σχολικός Εκφοβισμός», από τον κο Γιοβαζολιά Θεόδωρο Επίκουρο Καθηγητή του Τμήματος Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης.
 • Πραγματοποίηση τρίωρου σεμιναρίου το Σάββατο 02 Φεβρουαρίου από τον Ψυχίατρο κ. Χρυσό, με θέμα “θεραπεία ζεύγους με μέλος πάσχον από σοβαρή ψυχική νόσο.”
 • Πραγματοποίηση εκδήλωσης ενημέρωσης, την Πέμπτη 30 Μαΐου 2013, 7:30 μμ στο συνεδριακό χώρο του ΞΕΝΙΑ, σε συνεργασία με το Κέντρο Ψυχικής Υγείας Ρεθύμνου, με θέμα: «Ψυχόδραμα και Οικονομική Κρίση. Οι ψυχοκοινωνικές διαστάσεις της οικονομικής κρίσης. Προσέγγιση μέσα από το ψυχόδραμα.»
 • Πραγματοποίηση σεμιναρίου το Σάββατο 14 Δεκεμβρίου 2013 και ώρες από 10:00-17:00, στην πανεπιστημιούπολη του Γάλλου από τον καθηγητή Κλινικής Ψυχολογίας Robert Mellon, με τίτλο: «Η ωφέλιμη αιτιολογία της προβληματικής σκέψης στην κλινική πρακτική». Το σεμινάριο αυτό αποτέλεσε αφορμή για άνοιγμα των σεμιναρίων στους συνάδελφους ψυχολόγους από όλη την Κρήτη.
 • Συμμετοχή του συλλόγου σε εκδήλωση ενημέρωσης των πολιτών, σε συνεργασία με τον Σύλλογο Οικογενειών και Φίλων για την Ψυχική Υγεία Ρεθύμνου – ΣΟΦΨΥ, την ημέρα για την ψυχική υγεία, Πέμπτη 10/10/2013.
 • Πραγματοποίηση διήμερου σεμιναρίου/προγράμματος εκπαίδευσης με θέμα “εφαρμογές αλληλοβοήθειας μεταξύ εξαρτημένων ατόμων”. στις 5 και 12 Δεκεμβρίου και οι ώρες 16:00 – 20:00, από τον ψυχολόγο κο Λαϊνά σε συνεργασία με το ΑΠΘ και τον ΟΚΑΝΑ.
 • Συμμετοχή στην διημερίδα επαγγελματικού προσανατολισμού που διοργάνωσε Ένωση Γονέων Μαθητών Δήμου Ρεθύμνου στις 12 Ιανουαρίου 2014.
 • Διοργάνωση στα πλαίσια των Δράσεων στα Χωριά, σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό σύλλογο του χωριού Ελεύθερνας, την Κυριακή 08-12-2013 από 11:00 – 14:00, ομιλία με θέμα: «Θέματα Σχέσεων Γονέων-Εφήβων».
 • Συμμετοχή στην διημερίδα επαγγελματικού προσανατολισμού που διοργάνωσε η Ένωση Γονέων Μαθητών Δήμου Ρεθύμνου στις 11-12 Ιανουαρίου 2014, με εισηγητή τον ψυχολόγο Κανδύλη Γιώργο.
 • Ο Σύλλογος Ψυχολόγων Ρεθύμνου σε συνεργασία με το (Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων) ΚΗΦΗ Περάματος διοργάνωσε την Τρίτη 25-02-2014 από 10:00 – 12:00 ομιλία με θέματα: «Επικοινωνία στην τρίτη ηλικία», με εισηγητή τον ψυχολόγο: Ζερβουδάκη Μανώλη, MSc Κλινικής Νευροψυχολογίας και «Η άνοια και οι μη φαρμακευτικές παρεμβάσεις», με εισηγήτρια την ψυχολόγο Ζαχείλα Καίτη.
 • Ο Σύλλογος Ψυχολόγων Ρεθύμνου σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Αγγελιανών διοργάνωσε το Σάββατο 08-03-2014 από 17:30 – 19:30 ομιλία με θέμα: «Διαχείριση άγχους Παιδιών και Εφήβων», με εισηγήτρια την ψυχολόγο: Δεληγιάννη Κωνσταντίνα, με μεταπτυχιακές σπουδές στην Αναπτυξιακή ψυχοπαθολογία & στην Σχολική Ψυχολογία. Η ομιλία πραγματοποιήθηκε στον χώρο του Πολιτιστικού Συλλόγου Αγγελιανών και μετά την ομιλία ακολούθησε συζήτηση.
 • Ο Σύλλογος Ψυχολόγων Ρεθύμνου σε συνεργασία με την Εταιρεία Αλτσχάιμερ Ρεθύμνου και με το (Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων) ΚΗΦΗ Ρεθύμνου διοργάνωσε την Πέμπτη 20-03-2014 ώρα 10:00 ομιλία με θέματα: «Επικοινωνία στην τρίτη ηλικία», με εισηγητή τον ψυχολόγο: Ζερβουδάκη Μανώλη, MSc Κλινικής Νευροψυχολογίας και «Άνοια: Mη φαρμακευτικές παρεμβάσεις και Πρακτικά Θέματα», με εισηγήτρια την ψυχολόγο Ζαχείλα-Καπελώνη Καίτη.
 • Ο Σύλλογος Ψυχολόγων Ρεθύμνου σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο του χωριού Κάτω Μαλάκι πραγματοποίησε ομιλία, την Κυριακή 21-06-2014 από 11:00 – 14:00, με θέμα: «Όρια στην οικογένεια», με εισηγητή τον Κανδύλη Γιώργο ψυχολόγο MSc, Μέλος της Ευρωπαικής Εταιρείας Οικογενειακής Θεραπείας.
 • Χαιρετισμός Σύλλογος Ψυχολόγων Ρεθύμνου στις 20/06/2014 στο ΞΕΝΙΑ στην ημερίδα του Ινστιτούτου ψυχοκοινωνικής παρέμβασης με ομιλίτρια την ψυχολόγο: Θεώνη Αθανασοπούλου.
 • Ο Σύλλογος Ψυχολόγων Ρεθύμνου σε συνεργασία με την Εταιρεία Αλτσχάιμερ Ρεθύμνου και με το (Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων) ΚΗΦΗ Ρεθύμνου διοργάνωσε την Τετάρτη 23-07-2014 ομιλία με θέματα: «Κατάθλιψη στην τρίτη ηλικία», με εισηγητή τον ψυχολόγο: Βασιλάκη Βασίλη και «Θέματα που απασχολούν τους ηλικιωμένους», με εισηγήτρια την ψυχολόγο: Ζαχείλα-Καπελώνη Καίτη. Ακολούθησε ανοιχτή συζήτηση με τις συναδέλφους Παπαϊωάννου Έλλη, Πασχάλη Βέρα και Παπαδάκη Ευφροσύνη και σύντομες ατομικές συναντήσεις με τα μέλη του ΚΗΦΗ και με όσους παρισταμένους εκδήλωσαν ενδιαφέρον.
 • Ο Σύλλογος Ψυχολόγων Ρεθύμνου σε συνεργασία με την Εταιρεία Αλτσχάιμερ Ρεθύμνου και με το ΚΗΦΗ (Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων) Περάματος την Δευτέρα 03-11-2014 ομιλία με θέματα: «Κατάθλιψη στην τρίτη ηλικία», με εισηγητή τον ψυχολόγο: Παπαϊωάννου Έλλη και «Θέματα που απασχολούν τους ηλικιωμένους», με εισηγήτρια την ψυχολόγο: Ζαχείλα-Καπελώνη Καίτη. Ακολούθησε ανοιχτή συζήτηση με την συνάδελφο Πασχάλη Βέρα και σύντομες ατομικές συναντήσεις με τα μέλη του ΚΗΦΗ και με όσους παρισταμένους εκδήλωσαν ενδιαφέρον.
 • Ο Σύλλογος Ψυχολόγων Ρεθύμνου σε συνεργασία με τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του Γυμνασίου Επισκοπής διοργάνωσε την Παρασκευή 19-12-2014 ομιλία με θέματα: «Ο ρόλος της οικογένειας στην εφηβεία: επικοινωνία και διαχείριση συγκρούσεων», με εισηγήτρια την ψυχολόγο: Θεώνη Αθανασοπούλου.
 • Πραγματοποιήθηκε από τον Σύλλογο Ψυχολόγων Ρεθύμνου ενημερωτική παρέμβαση για το Επάγγελμα του Ψυχολόγου, προς τους πολίτες της περιφέρειας Ρεθύμνου, μέσω του έντυπου και ηλεκτρονικού τύπου.
 • Πραγματοποιήθηκε από τον Σύλλογο Ψυχολόγων Ρεθύμνου αποστολή δελτίου τύπου στα ΜΜΕ για ενημέρωση των πολιτών σχετικά με τις δράσεις στα χωριά του Ρεθύμνου.
 • Διαμόρφωση και οργάνωση από τον Σύλλογο Ψυχολόγων Ρεθύμνου ολοκληρωμένης εκπαίδευσης στην τραυματοθεραπεία με την μέθοδο EMDR, σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Τραυματοθεραπείας, με φιλοξενία στο χώρο του ΚΕΘΕΑ-Αριάδνη στο Ηράκλειο, με διάρκεια 5 Σαββατοκύριακα μέσα στο 2015.
 • Εκπροσώπηση του Συλλόγου Ψυχολόγων Ρεθύμνου από τις ψυχολόγους Βέρα Πασχάλη και Χριστιάνα Παναγιώτου στην εκδήλωση που διοργάνωσε η 7η ΥΠΕ στις 8-04-2014 στο Ξενία με θέμα: «Έφηβος και Κατανάλωση Αλκοόλ».
 • Πραγματοποιήθηκε από τον Σύλλογο Ψυχολόγων Ρεθύμνου βιωματικό σεμινάριο στην Συγκινησιακά Εστιασμένη Ψυχοθεραπεία-Emotional Focus Therapy (EFT), το Σάββατο 18 Οκτωβρίου 2014 και ώρα από 10:00 έως 18:00, με εισηγήτρια την κα Κυριακή Πολυχρόνη Κυριακή, Ψυχολόγο, Ψυχοθεραπεύτρια Ζεύγους, Οικογένειας και Ομάδας, Εκπαιδεύτρια και Επόπτρια Ψυχοθεραπευτών. Το σεμινάριο φιλοξενήθηκε σε αίθουσα που παραχωρήθηκε από τον Δήμο Ρεθύμνου.
 • Συμμετοχή του Συλλόγου Ψυχολόγων Ρεθύμνου στο Πανελλήνιο Συνέδριο Κινητών Μονάδων Ψυχικής Υγείας που διοργάνωσε το ΚΨΥ Ρεθύμνου στις 3-5 Οκτωβρίου 2014, με ομιλία της ψυχολόγου Θεώνης Αθανασοπούλου.
 • Ο Σύλλογος Ψυχολόγων Ρεθύμνου πραγματοποίησε δύο βιωματικές Παρεμβάσεις για το αλκοόλ σε μαθητές: 1. 18/2/2015 στο 1ο Λύκειο Ρεθύμνου. 2. 1/3/2015 στο ΕΠΑΛ Ρεθύμνου. Συνδιοργάνωση: κ. Γεώργιος Παναγής, καθηγητής Βιοψυχολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης με φοιτητές του Εργαστηρίου Νευροεπιστημών του τμήματος Ψυχολογίας και ΚΟΠΑ Ρεθύμνου (Κλαμπ Οικογενειών με Προβλήματα από το Αλκοόλ), συνεργασία με τον σύλλογο μας- Καίτη Ζαχείλα.
 • Ο Σύλλογος Ψυχολόγων Ρεθύμνου είχε συμμετοχή σε 4 συνελεύσεις και στην εκλογή Δ.Σ. του ΚΟΙ.Σ.Π.Ε. Ρεθύμνου (Κοινωνικού Συνεταιρισμού) που στηρίζει το Κέντρο Ψυχικής Υγείας Ρεθύμνου, στις 4/3, 11/3, 29/4 και 10/6/15. Αντιπροσώπευση του Συλλόγου μας από τις συναδέλφους Μαρία Μάρκου και Καίτη Ζαχείλα. Πραγματοποιήθηκε αγορά μιας συνεταιριστικής μερίδας.
 • Ο Σύλλογος Ψυχολόγων Ρεθύμνου πραγματοποίησε εισαγωγικό-βιωματικό σεμινάριο με τίτλο «Το πένθος στην Ψυχοθεραπεία» με εισηγήτρια την Dr. Ματθαία Σπαθαράκη, Κλινική Ψυχολόγο(Msc,GZ), Ανθρωπολόγος και Λέκτορας/Επιμελήτρια στο Πανεπιστήμιο του Leiden, στην Ολλανδία. Αναγνωρισμένη Ψυχολόγος από το Εθνικό Ινστιτούτο Ψυχολόγων της Ολλανδίας, αναγνωρισμένη Psychotherapist BOP και EMDR Europe Practitioner. Το σεμινάριο πραγματοποιήθηκε στο Ρέθυμνο, το Σάββατο 14 Μαρτίου 2015 από 10:00 έως 18:00, στην Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων του Κέντρου Νέων του Δήμου Ρεθύμνου.
 • Ο Σύλλογος Ψυχολόγων Ρεθύμνου σε συνεργασία με το Νηπιαγωγείο Αγίας Γαλήνης πραγματοποίησε ημερίδα, την Πέμπτη 7 Μαΐου 2015, 17:00-19:00, στην αίθουσα του Πολιτιστικού Συλλόγου του σχολείου. Πρόγραμμα Ημερίδας: 17:00 – 19:00, «Η σημασία της αυτοεκτίμησης των παιδιών στην ανάπτυξη των κοινωνικών τους δεξιοτήτων. Καλλιέργεια συναισθηματικής νοημοσύνης στην παιδική ηλικία». Εισηγήτρια: Θεώνη Αθανασοπούλου, Ψυχολόγος Μsc. και «Βάζοντας τα όρια στην παιδική ηλικία». Εισηγητής: Γιώργος Κανδύλης, Ψυχολόγος MSc.
 • Ο Σύλλογος Ψυχολόγων Ρεθύμνου πραγματοποίησε εισαγωγικό-βιωματικό σεμινάριο με τίτλο Τεχνικές Σωματικής Ψυχοθεραπείας» με εισηγήτρια την Dr. Ματθαία Σπαθαράκη, Κλινική Ψυχολόγο (Msc,GZ), Ανθρωπολόγος και Λέκτορας/Επιμελήτρια στο Πανεπιστήμιο του Leiden, στην Ολλανδία. Αναγνωρισμένη Ψυχολόγος από το Εθνικό Ινστιτούτο Ψυχολόγων της Ολλανδίας, αναγνωρισμένη Psychotherapist BOP και EMDR Europe Practitioner. Το σεμινάριο πραγματοποιήθηκε στο Ρέθυμνο, το Σάββατο 16 Μαΐου 2015 από 10:00 έως 18:00, στην Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων του Κέντρου Νέων του Δήμου Ρεθύμνου.
 • Ο Σύλλογος Ψυχολόγων Ρεθύμνου πραγματοποίησε σε συνεργασία με τον Κοινωνικό Εκπολιτιστικό Σύλλογο Καλής Συκιάς την Κυριακή 21-06-2015 από 12:00 – 14:00 ομιλία με θέμα: «Οριοθέτηση στην Οικογένεια» με εισηγητή τον Κανδύλη Γιώργο, Ψυχολόγο MSc.
 • Ο Σύλλογος Ψυχολόγων Ρεθύμνου πραγματοποίησε εισαγωγικό βιωματικό σεμινάριο με τίτλο: «Σεμινάριο στην ενσυνειδητότητα (Mindfulness)» με εισηγήτριες τις Δρ. Μαρία Ηλιοπούλου , Ψυχολόγο (D.Clin.Psych, CPsychol) και την Δρ. Μαρία Έρση Κολίρη, Συμβουλευτική Ψυχολόγο (MSc,CPsychol). Το σεμινάριο πραγματοποιήθηκε στο Ρέθυμνο, το Σάββατο 12 Σεπτεμβρίου 2015 από 10:00 έως 18:00, στην Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων του Κέντρου Νέων του Δήμου Ρεθύμνου.
 • Ο Σύλλογος Ψυχολόγων Ρεθύμνου πραγματοποίησε Εργαστήριο για επαγγελματίες ψυχικής υγείας, με τίτλο: “Η διαχείριση του πένθους στην κλινική πράξη”. Με εισηγήτρια την Τάνια Αναγνωστοπούλου Ph.D, Κλινική Ψυχολόγο. Το εργαστήριο πραγματοποιήθηκε στο Ρέθυμνο, το Σάββατο 10 Οκτωβρίου 2015 από 10:00 έως 17:00, στην Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων του Κέντρου Νέων του Δήμου Ρεθύμνου.
 • Ο Σύλλογος Ψυχολόγων Ρεθύμνου Εκπαίδευση στην Σωματική Ψυχοθεραπεία στην Κρήτη την περίοδο 2016 – 2017 με εκπαιδεύτρια την Dr. Ματθαία Σπαθαράκη, Κλινική Ψυχολόγο (Msc,GZ), Ανθρωπολόγο και Λέκτορα/Επιμελήτρια στο Πανεπιστήμιο του Leiden, στην Ολλανδία. Αναγνωρισμένη Ψυχολόγος από το Εθνικό Ινστιτούτο Ψυχολόγων της Ολλανδίας, αναγνωρισμένη BOP και EMDR Europe Practitioner. http://www.movingbalance.com/el/
 • Ο Σύλλογος Ψυχολόγων Ρεθύμνου πραγματοποίησε ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΓΙΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΨΥΧΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ. Με τίτλο: «Ο ρόλος της Σεξουαλικότητας στη Ζωή μας». Εισηγητής του σεμιναρίου ήταν ο Νικόλαος Βαϊδάκης, Αναπληρωτής Καθηγητής Ψυχιατρικής Παν/μίου Αθηνών. Υπεύθυνος Μονάδας Θεραπειών Ψυχοσεξουαλικών Διαταραχών της Α΄ Πανεπιστημιακής Ψυχιατρικής του Αιγινήτειου Νοσοκομείου. Το σεμινάριο θα πραγματοποιήθηκε στο Ρέθυμνο, το Σάββατο 04 Ιουνίου 2016 από 10:00 έως 18:00.