Κ.Η.Φ.Η. Δ. ΜΥΛΟΠΟΤΑΜΟΥ “Η διαχείριση του άγχους στην τρίτη ηλικία”


Η κα Θεώνη Αθανασοπούλου, μέλος του συλλόγου Ψυχολόγων Ρεθύμνου, ανταποκρίθηκε θετικά σε αίτημα της δομής μας για μια ομιλία στους ηλικιωμένους μας. Την Τετάρτη λοιπόν η κα Θεώνη ήρθε στο χώρο μας όπου μεταξύ των για τα χρυσά χρόνια που βρίσκονται γιατί απαλλαγμένοι από το άγχος της εργασίας και των θεμάτων που προκύπτουν από αυτή, από το άγχος της φροντίδας του μεγαλώματος των παιδιών έχουν όλο το χρόνο να ασχοληθούν με ότι τους αρέσει , με ότι αυτοί θέλουν!!!

Ακολούθησε κουβέντα με τους ηλικιωμένους όπου αναφέρθηκαν κι αυτοί στην καθημερινότητά τους… στα μικρά και τα μεγάλα άγχη που έρχονται αντιμέτωποι και που βέβαια αναφέρθηκαν σχεδόν όλοι στη συμβολή του Κ.Η.Φ.Η. στη ζωή τους και στην καθημερινότητά τους και μάλιστα όχι μόνο τη δικιά τους αλλά και των παιδιών τους που νιώθουν καλά ξέροντας οτι οι γονείς τους περνάνε καλά σε ένα περιβάλλον που τους παρέχει ασφάλεια, φροντίδα και γενικότερα συμβάλλει στο να έχουν μια καλή ποιότητα ζωής σαυτήν την ομολογουμένως δύσκολη περίοδο της ζωής τους.

Κλείνοντας η κα Θεώνη τους τόνισε οτι τα προβλήματα και τα άγχη στα οποία αναφέρθηκαν είναι απολύτως φυσιολογικά και αναμενόμενα και πώς μπορούν πρακτικά να τα αντιμετωπίσουν και βέβαια πόσο τυχεροί είναι που έχουν στην καθημερινότητά τους το Κ.Η.Φ.Η. και μπορούν να απολαμβάνουν όσα αυτό τους προσφέρει.
Ευχαριστούμε πολύ τον “Σύλλογο Ψυχολόγων Ρεθύμνου”
Ευχαριστούμε πολύ την κα Θεώνη Αθανασοπούλου για την Εθελοντική επίσκεψή της.
Ευχαριστούμε τους ηλικιωμένους μας που εξέφρασαν τα άγχη τους και συνέβαλαν σε μια τόσο δημιουργική και όμορφη συζήτηση.
Η υπεύθυνη της Δομής.